De geschiedenis

Het partnershap

In 2013, Festival Prog-résiste vorm een nieuw partnerschap: Prog-Résiste A.S.B.L., Alter-Ego A.S.B.L., het Soignies Cultureel Centrum en het Regionaal Cultureel Centrum stelt een nieuw project voor, ontwikkeld volgens 4 assen. Informeren: het beluisteren en bekijken van artiesten ten dienste van progressieve muziek, het ontdekken van de wegen die zij exploreren. Het aanmoedigen van bijeenkomsten: tussen liefhebbers, maar ook tussen alle spelers van deze onnavolgbare wereld van de progressieve muziek. Het leiden van deelnemers tot het beleven van een ervaring, in het zichzelf uitdrukken, in wisselwerking met de omgeving waarvan ze, veelal jaren, houden. En tot slot, het permanent verankeren van deze relatie op lange termijn: dat elke editie van deze conventie het mogelijk maakt om vooruitgang te boeken, en enthousiasme en verlangen opwekt… om terug te komen .

De Evolutie

Na elf edities, de Convention beoogt een nieuwe adem, neemt een jaar pauze en, in 2013, wordt in de diepte vernieuwd: nieuwe partners, een nieuwe locatie, een nieuw project. Conferenties, interviews, demo's, tentoonstelling, muziek boek winkeltje, bar en restaurant worden bijgevoegd op concerten en CD winkeltjes.

In 2014, een gratis openluchtconcert opent elke dag het festival: de mogelijkheid om een groep te presenteren, met een drankje aan de Bubble Bar.

In 2015, de Convention wordt de Festival Prog-résiste.

Het begin

De Convention Prog-résiste werd geboren in 2001, in samenwerking met de Spirit of '66. Het doel: de banden met de lezers van het tijdschrift te versterken.